De Terschellinger Ruiters.


Vereniging De TerschellingerRuiters werd in 1947 opgericht door een club enthousiaste paardenmensen met als doel het beoefenen en bevorderen van de hippische sport in groepsverband op Terschelling met uitzondering van de draf- en rensport. Om dit doel te bereiken werd en wordt er wekelijks les gegeven, door gediplomeerde instructeurs, aan onze leden in dressuur, springen en mennen. Enkele jaren geleden is de naam verandert van Landelijke Rijvereniging De Terschellinger Ruiters naar Vereniging De Terschellinger Ruiters.


Onze accommodatie.


Alle lessen worden gegeven op ons eigen terrein aan de Duinweg te Formerum. Dankzij de prachtige (Zorgdrager) manegebodem, welke in 2012 is aangelegd, kunnen we het gehele jaar door gebruik maken van onze eigen buiten accommodatie. Hoewel dat ook noodgedwongen is nu de enige binnenmanege op Terschelling is weggevallen.

Eind 2019 is ook de bakrand om de bak volledig vernieuwd. Er is gekozen voor een onderhoudsarme, kunststof bakrand. Dit heeft de vereniging kunnen realiseren door een subsidie verstrekt door het "Iepen Mienskipsfûns Fryslân". De bakrand is vanuit veiligheidsoverwegingen 20 cm hoger geworden dan de oude afscheiding. Deze is geplaatst door G&HTrading.

De wedstrijden


Maandelijks organiseert de vereniging officiële dressuurwedstrijden, deze worden gejureerd door KNHS juryleden. Voor onze ponyclub leden zonder startpas zijn er onderlinge dressuurwedstrijden. Afhankelijk van de agenda worden de proeven beoordeeld door een KNHS jury of door deskundig lid. Daarnaast worden er af en toe onderlinge springwedstrijden georganiseerd. 

Daarnaast organiseren wij twee keer per jaar een dressuurweekend waar zowel eigen leden als ruiters van het vaste land aan meedoen. In mei betreft dit een tweedaagse en in september een driedaagse wedstrijdweekend. Per wedstrijddag kan men dan twee proeven rijden. Tijdens deze weekenden komen ook de ponyclub leden zonder startpas in de baan voor een onderlinge wedstrijd (bij voldoende deelname) de menners.

~~~~~~~~~~

Zomerevenementen


Dit zijn gezellige sportieve activiteiten voor de leden, paardenliefhebbers en bezoekers van het eiland.


Ringsteken

Bij het ringsteken te paard is het de bedoeling dat de deelnemer zo snel mogelijk een rondje door de bak rijd langs de 4 ringsteekarmen en probeert de ringen aan zijn of haar stok te rijgen. De winnaar is de deelnemer met de meeste ringen en de snelste tijd.


Stoelendans te paard/pony

De deelnemers aan de stoelendans worden verdeeld in drie groepen afhankelijk van de hoogte van de paarden en pony's. De groep gaat in de baan en de muziek gaat aan. Men mag in draf of galop op de grote volte om de baanafzetting rijden. Zodra de muziek stopt moet men zo snel mogelijk een kratje in het midden te bemachtigen door hier op te gaan zitten  Dit gaat net zo lang door tot er nog maar één kratje over is. De deelnemer die het laatste kratje weet te bemachtigen is stoelendanswinnaar van dat jaar.


Dag van het paard


Voor menig toerist en eilander is de Dag van het paard een jaarlijk paardenuitje. De hele dag door kun je op ons verenigingsterrein genieten van paardenshows, Terschellinger specialiteiten, ponyrijden voor kinderen en nog veel meer….en met aan het einde de grote loterij. Voor deze dag is menig lid al maanden van te voren bezig met het verzinnen van de shows en demo's en aan het oefenen zodat de paarden en pony's weten wat er komen gaat. Dit is voor onze vereniging een zeer drukke belangrijke dag waar we allemaal veel voldoening uit halen.
Deel deze pagina